O lume egala pentru toti – proiect de parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sectorului 5 și Asociația Europenă a Drepturilor Omului și Protecției Sociale. 

Astăzi, Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5 la primit la sediul Primariei Sectorului 5, pe dl Mihai Căldăraru Directorul Executiv al Direcției Generale de Asistență Socială AEDO București,  unde au discutat timp de o ora despre 

O lume egala pentru toti – proiect de parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sectorului 5 și Asociația Europenă a Drepturilor Omului și Protecției Sociale. 

Mihai Căldăraru şi-a petrecut copilăria în trei centre de plasament din Bucureşti, dar a avut o voinţă de fier și o pasiune pentru adevăr ieşită din comun, aceea de a se face auzit, de a spune adevărul, de a spera la o lume mai bună și onestă.

25 mai 1986 – apare pe lume Mihai Căldăraru.

Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreți să-i spuneți, în cazul de față școala specială nr 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios.

„Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuțiilor pe care le poartă. Ortografiază surprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleși sau puși în funcție.

Tânărul care schimbă lumea prin BINE!

Să învățăm să apreciem. Apoi, să ne uitam în jur și să observăm că poate avem mai multe decât si-ar putea alții măcar sa viseze.

„Alții”, copiii orfani, mame si tați uitați de pruncii lor in case dărăpănate, familii pentru care banii sunt prea putini pentru bomboanele.

De fapt, sunt prea puțini ca micuții lor să aibă un brad, unul adevărat, nu desenat cu bățul pe pământul din odaia în care trăiesc 10-12 suflete.

Pentru acești „alții” își dedică viața Mihai Căldăraru, un tânăr jurnalist care dăruiește. Zâmbete, speranță și pâine. Dăruiește și jucării, și chicoteli și vise împlinite, acolo unde, la prima vedere, am spune că Dumnezeu nu mai e, însă, ascultându-l pe Mihai înțelegem că Dumnezeu lucrează prin oameni și e prezent în fiecare dintre noi, cei care alegem să facem o faptă bună.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au încurajat pe tânărul Mihai să-și îndeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obișnuită a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Și așa si este, în fond.

La vârsta de trei luni, Mihai a ajuns într-un orfelinat, unde, mai târziu, i se aplicau bătăi „sora cu moartea”.

Cu siguranța, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute în Romania. Însă ceea ce impresionează cel mai mult este faptul că Mihai Căldăraru și-a depășit atât condiția de orfan, cât și condiția de sărac, ținând cu tot dinadinsul să reușească în viață. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie.

Vreau să vă spun că alături de oamenii pe care i-am cunoscut treptat în viața mea, i-am întâlnit și mi-au intrat la suflet și pe cei de la Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale au fost și sunt oamenii cu care mă sfătuiesc, le-am cerut sprijinul pentru lucrurile care mi-se păreau” complicate/ dificile”, sau pentru oamenii care i-am avut în echipa și ei au fost sprijiniți pregătiți, cum să-și facă treaba mai bine, prin echipa Direcției Generale de Asistență Socială  AEDOPS ROMÂNIA.

Știți, ca fiecare pas pe care-l parcurg este să-i ajut pe alți copii, bătrâni și Persoane cu Dizabilități să aibă o viață mai frumoasă. Acum, urmează să fie ziua mea de naștere și strâng dulciuri, alimente și produse igienico-sanitare, pentru copiii, bătrâni și persoane cu Dizabilități este bine primită!

Previous post Avantajele cutiilor de carton: soluții eficiente pentru transport și depozitare
Next post Tips&tricks: cum determini ușor care este cel mai bun semineu living?