Scade consumul de energie printr-o izolație termică optimă a casei

Fără îndoială, izolarea casei reprezintă cea mai eficientă modalitate de economisire a energiei. O izolare termică corectă va conduce la reducerea cheltuielilor pentru încălzirea și răcirea locuinței. Să aflăm mai multe despre rolul tâmplăriei corect montate, în acest context:

Montajul tâmplăriei în precadre se referă la instalarea ușilor și ferestrelor în cadrul structural al clădirii, asigurând astfel o conexiune solidă și etanșă între elementele tâmplăriei și structura de rezistență. Această metodă elimină punțile termice și este potrivită pentru clădirile cu o termoizolație mai groasă, de la 15 cm în sus, dar și pentru construcțiile noi, în special cele eficiente energetic sau care caută certificare pentru case pasive.

Un avantaj semnificativ al montajului în precadre este asigurarea etanșeității și izolației termice. Acest tip de montaj contribuie semnificativ la îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reducând pierderile de energie în zona tâmplăriei și sporind confortul termic în interior.

Care sunt fazele acestui montaj?

1. Măsurarea și pregătirea: Se pornește prin măsurarea atentă a deschiderii pentru fereastră și pregătirea precadrelor, care sunt rame speciale montate în deschidere.

2. Aplicarea adezivului: Pe precadre se aplică material izolant pentru a preveni infiltrarea aerului și apei, contribuind la crearea unei bariere etanșe între precadru și perete.

3. Plasarea ferestrei în precadre: Fereastra este atent plasată în precadre și fixată cu șuruburi sau cleme pentru a asigura poziționarea corectă.

4. Verificarea uniformității: Este esențial ca fereastra să fie așezată și aliniată corect. Acest lucru se realizează cu ajutorul uneltelor și măsurătorilor, pentru o instalare precisă.

5. Etanșarea: Se aplică material etanș în jurul marginilor ferestrei pentru a preveni scurgerile de aer și apă.

6. Finisarea: După instalarea ferestrei în precadre, se finalizează lucrarea prin etanșarea rosturilor și, în unele cazuri, prin aplicarea învelișului exterior.

Găsește aici câteva dintre cele mai populare ferestre termopan!

Montajul în precadre este recomandat și potrivit pentru clădirile cu o termoizolație mai groasă, de la 15 cm în sus.

Pentru a rezuma, izolarea casei prin montajul tâmplăriei în precadre este o investiție rentabilă pentru economisirea energiei. Folosind această tehnică, constructorii și proprietarii se asigură că obțin o etanșeitate și o izolare termică superioară, ajutând la reducerea costurilor de încălzire și răcire pe termen lung. Montajul în precadre nu doar că îmbunătățește eficiența energetică a clădirii, ci și crește securitatea și estetica acesteia.

Previous post Un angajament cu inimă: Carrefour România este partenerul de încredere al Festivalului CONIL!
Next post Banii de care ai nevoie, oferiti rapid: credite urgente