BRAVO! Primaria Busteni, felicitata si premiata in cadrul Congresului AOR

[ad_1]

„Săptămâna aceasta am participat la Congresul AOR (Asociația orașelor din România), o întâlnire constructivă alături de primari, miniștri și secretari de stat, unde am reprezentat orașul Bușteni cu mândrie. Și am avut motive să fim mândri, pentru că Primăria Bușteni a fost felicitată și premiată pentru proiectele europene PNRR și Anghel Saligny, accesarea de finanțări fonduri nerambursabile pentru 22 de proiecte importante pentru orașul nostru.

 Într-un timp scurt de doi ani, împreună cu echipa din Primărie, am muncit din greu pentru oraș, iar rezultatele au început să apară. Îmi aduc aminte cu dezamăgire că la momentul preluării mandatului de primar, orașul Bușteni nu avea niciun proiect demarat, tocmai de aceea există diferențe de dezvoltare față de orașele învecinate care au beneficiat de fonduri europene de mulți ani. Însă acum, suntem pe drumul cel bun, lucrând la proiectare, avizare și implementarea proiectelor. Locuitorii orașului Bușteni au vrut o schimbare și au solicitat acest lucru prin vot. Schimbarea s-a produs și în cadrul Primăriei, de multe ori drastic și radical.

 Volumul de muncă este mare, însă vă rog să aveți răbdare și să fiți încrezători că împreună vom realiza toate proiectele și tot ceea ce ne propunem pentru dezvoltarea stațiunii noastre minunate. Pe parcurs vom prezenta amănunțit toate lucrările și proiectele, cât și stadiul în care acestea se află.

 Nu am uitat nici de Centrul Medical, acest proiect fiind pe lista noastră de priorități. Cu toate că acest proiect putea fi deja realizat prin achiziționarea unei clădiri prin achiziționarea unei clădiri de 450.000 mii de euro pentru care aveam pregătit planul de a găsi resursele financiare,  1300 mp (350 euro/mp construit și finisat), totuși formațiunea PSD și unul dintre consilierii PNL s-au opus vehement, proiectul rămânând la stadiul de idee așa cum s-a dorit de „liderii din umbră” dar care au reieșit la rampă. Acestea sunt motivele reale pentru care acest proiect a fost blocat, dar noi nu renunțăm și suntem hotărâți să îl ducem la bun sfârșit.

 Comparând proiectul blocurilor pentru tineri nZEB din programul PNRR, statul asigură pentru construcția acestora suma de 800 euro/mp, diferența de 250 euro/mp va fi suportată de Primăria orașului Bușteni, în jur de 1 milion de euro. Am speranța că în cel mai scurt timp vă voi da vestea mult așteptată de TOȚI CETĂȚENII ORAȘULUI BUȘTENI pentru noul Centru Medical.

 Mulțumim celor din coaliția locală cu care am format majoritatea Consiliului Local Bușteni în speță membrilor Partidului Verde, PMP și Partidul Ecologist. Îi felicit pentru că au înțeles fără ezitare faptul că pentru dezvoltarea orașului este important și indispensabil de a lucra împreună.

Cu ajutorul și suportul membrilor Consiliului Local ne putem mândri că am realizat multe proiecte bune și lucrări (investiții la Pârtia Kalinderu, reparații și investiții Centrul Cultrural „Aurel Stroe”, sediul nou ITL, sediul nou Consiliu Local, reabilitarea Primăriei,  înființarea societății și achiziția de utilaje pentru buna funcționare a acesteia, o societate care lucrează în beneficiul orașului și cetățenilor noștri.

 În aceste momente dificile, vreau să încurajez fiecare cetățean al orașului Bușteni să rămână unit și să sprijine eforturile noastre de dezvoltare. Împreună, putem depăși orice obstacol și să ne construim un viitor mai bun.

 Vă mulțumesc încă o dată pentru susținerea și încrederea acordată, promitem că în continuare vom lucra împreună pentru dezvoltarea orașului, astfel încât să fim cu toții mândri că suntem cetățeni ai stațiunii Bușteni”, a detaliat Mircea Corbu, primarul pitorescului oraș de la Poalele Bucegilor.

Articolul BRAVO! Primaria Busteni, felicitata si premiata in cadrul Congresului AOR apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Previous post Rolul dintilor în viața socială: Cum influențează sănătatea dentară relațiile interumane
Next post Solutiile de ambalare din plastic – alegerea optima in protectia mediului