„Infratire” Romania-Japonia prin obligatiuni tip… „SAMURAI”! Detalii de la purtatorul de cuvant al Executivului

[ad_1]

Jo i,20 aprilie, Guvernul a aprobat o Hotărâre care vizează modificarea și completare a normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului 64 din 2007 privind datoria publică, așa cum sunt aprobate prin Hotărârea de Guvern 1470 din 2007.

„Este completată astfel legislația privind obligațiunile de stat, introducând posibilități ca Ministerul Finanțelor să emită obligațiuni Samurai emise pe piața din Japonia, în conformitate cu strategia de administrare a datoriei publice și cu programul indicativ de emisiuni și titluri de stat pentru anul în curs. Un element de noutate este că, prin strategia de administrare a datoriei publice, Ministerul de Finanțe are în vedere și posibilitatea de a include pentru prima dată în planul de finanțare și a emisiunilor de obligațiuni verzi, în funcție de finalizarea cadrului general pentru obligațiuni verzi la nivel suveran. De asemenea, Ministerul de Finanțe va oferi mai multe detalii în acest sens.

Hotărârea de guvern pentru modificarea și completarea hotărârii de guvern 1264 din 2010, pentru aprobarea programului-cadru de emisiuni de titluri de stat Medium Term Notes a fost, de asemenea, aprobată astăzi. Prin acest act normativ este modificată suma maximă de 56 de miliarde de euro sau echivalent în orice valută cu valoarea de 62 de miliarde de euro sau echivalent în orice valută, pentru a acoperi necesarul brut de finanțare prin emisiuni de titluri pe piețele internaționale de capital în perioada aprilie 2023 – decembrie 2024. Acest program va permite Ministerului de Finanțe să asigure toate sursele necesare de finanțare externă și să-și îndeplinească obligațiile legale privind administrarea datoriei publice”, a precizat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, în cadrul briefing-ului de la sârșitul ședinței Cabinetului Ciucă.

Articolul „Infratire” Romania-Japonia prin obligatiuni tip… „SAMURAI”! Detalii de la purtatorul de cuvant al Executivului apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Previous post De-nvatatura pentru pruncii dar si… pentru parintii de-acum
Next post Sambata, la Biblioteca din sat! Asa-i la Sirna! Azi, copiii au sarbatorit Ziua Pamantului