Vasile Dancu: Tot mai multe companii portugheze sunt interesate sa investeasca in Romania

[ad_1]

Comisia pentru Afaceri Europene din Senatul Romaniei a primit delegația Comisiei pentru afaceri europene a Adunării Republicii Portugheze, condusă de deputatul Luís Capoulas Santos, preşedintele acesteia.

„Sunt bucuros că, în ultima perioadă, tot mai multe companii portugheze sunt interesate să investească în România, dar, în egală măsură, este în creștere interesul companiilor românești pentru piața portugheză.

Apreciem calitatea investițiilor portugheze în România și ne exprimăm totodată interesul pentru o prezență investițională mai amplă, diversificată și pe termen lung.

În contextul angajamentului asumat de Guvernele României și Portugaliei pentru dezvoltarea și consolidarea unei relații bilaterale consistente, este avută în vedere explorarea, în continuare, a potențialului de cooperare în domeniul economic, urmărind în special proiectele de cooperare în sectoare cu valoare adăugată mare, care susțin inovarea economiei (precum IT&C). Dată fiind experiența vastă a Portugaliei, alte posibile proiecte de cooperare pot fi în domeniul energiilor regenerabile, turismului, infrastructurii de transport şi accesării de fonduri structurale și de investiții europene, gestionării ecosistemului de dezvoltare a startup-urilor inovative, tranziției digitale și energetice și modernizării administrative.

M-am bucurat să putem discuta cu invitații noștri despre comunitatea românească rezidentă, care oferă un exemplu remarcabil de integrare în viața economică, socială și culturală a Portugaliei și am mulțumit partenerilor noștri pentru atitudinea pozitivă a autorităților față de conaționalii noștri care lucrează sau sunt stabiliți în Portugalia.

În ceea ce privește cooperarea în domeniul apărării, am adresat mulțumiri Portugaliei pentru contribuția substanțială la structurile multinaționale din România, acesta fiind un semnal foarte puternic în sensul solidarității aliate. Participarea Portugaliei la activitățile de vigilență sporită este de o importanță majoră și am transmis partenerilor portughezi aprecierea față de decizia de prelungire a misiunii militare portugheze din România și pentru anul 2023.

În contextul de securitate actual, am subliniat că este esențială continuarea promovării unei abordări bazate pe unitate, solidaritate și convergență, pentru a putea depăși provocările actuale și pentru a consolida proiectul european în viitor. România va continua să contribuie activ la gestionarea situației refugiaților ucraineni și a facilitării transportului de cereale din Ucraina.

Totodată, am evidențiat importanța continuării susținerii parcursului european al Republicii Moldova, alături de Ucraina şi Georgia”, a scris senatorul Vasile Dancu, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Senatul Romaniei, pe pagina sa de facebook.

Articolul Vasile Dancu: Tot mai multe companii portugheze sunt interesate sa investeasca in Romania apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Previous post Cornu: Contract prin Programul Anghel Saligny pentru modernizarea retelelor de apa si canalizare
Next post Cauți locuri de munca pentru fete în Bacău? <strong> Iată cum îți crești șansele să fii angajată!</strong>