Prima lingurita cu mancare inghitita de copil este, pentru orice mama, un eveniment extrem de important si de emotionant. Bebelusul creste si trece intr-o noua etapa a dezvoltarii. Si, odata cu el, cresc si responsabilitatile noastre de a-i asigura o alimentatie sanatoasa si obiceiuri culinare corecte. Diversificarea poate fi un proces complicat, in care trebuie sa tii cont de sfaturile pediatrilor si sa ii dai micutului tau un start bun in alimentatie. Dincolo de diferitele scheme si de principiile unei alimentatii sanatoase, avem pentru tine cateva sfaturi care te vor ajuta sa treci mai usor prin aceasta perioada.
● Nu te grabi. Lasa-ti copilul sa descopere fiecare aliment la timpul sau. Nu ii va folosi la nimic daca sari etape. Se va bucura, de exemplu, de rosiile crude atunci cand este pregatit pentru ele!
● Sfatuieste-te cu medicul si tine cont de tot ce spune. Speram ca ai gasit, deja, un pediatru cu care sa rezonezi si in care sa ai incredere!
● Pentru fiecare aliment nou introdus, aloca trei zile in care copilul sa aiba timp sa se obisnuiasca cu gustul sau iar tu sa poti observa eventualele alergii.
● Incepe diversificarea cu legumele si abia apoi introdu fructele. Invers iti va fi mai greu, pentru ca bebelusul se va atasa de alimentele dulci si exista un risc mai mare sa refuze legumele.
● La inceput, preparatele trebuie sa aiba o textura aproape lichida, de consistenta unei supe-creme. Cu timpul, schimba textura astfel incat sa ajunga la aceea a unui piure.
● Fierbe carnea separat de legume. Lasa fiecare aliment sa isi pastreze gustul complet.
Daca mai ai intrebari, le asteptam, cu drag, in comentarii!