Este unicat in Transilvania si devine o emblema a institutiilor medicale dedicate copiilor!
[ad_1]
DE APRECIAT: 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐮𝐫𝐚 𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐞 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞 𝐏𝐞𝐝𝐢𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐚, 𝐢𝐧 𝐩𝐥𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐬 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐬𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞
*𝑺𝒕𝒂𝒅𝒊𝒖𝒍 𝒇𝒊𝒛𝒊𝒄 𝒂𝒍 𝒍𝒖𝒄𝒓𝒂𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 60%
Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a realizat, împreună cu responsabilii de proiect din cadrul instituției, o evaluare a stadiului lucrărilor derulate în procesul de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, situat pe Calea Mănăștur nr. 54C.
𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘌𝘴𝘵𝘦 𝘪𝘮𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳𝘢𝘵𝘰𝘳 𝘧𝘢𝘱𝘵𝘶𝘭 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘣𝘢𝘯𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘪 𝘪𝘯𝘳𝘦𝘨𝘪𝘴𝘵𝘳𝘦𝘢𝘻𝘢 𝘶𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘦𝘴 𝘴𝘦𝘮𝘯𝘪𝘧𝘪𝘤𝘢𝘵𝘪𝘷. 𝘝𝘰𝘮 𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢 𝘵𝘰𝘵 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘶𝘭 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘦 𝘪𝘯 𝘳𝘪𝘵𝘮 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘶𝘵, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘢 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘮 𝘥𝘢 𝘪𝘯 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘪𝘯𝘵𝘢 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘢 𝘊𝘭𝘪𝘯𝘪𝘤𝘢 𝘥𝘦 𝘗𝘴𝘪𝘩𝘪𝘢𝘵𝘳𝘪𝘦 𝘗𝘦𝘥𝘪𝘢𝘵𝘳𝘪𝘤𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘵𝘢𝘳𝘢. 𝘌𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘪𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘷𝘢 𝘧𝘪 𝘶𝘯𝘪𝘤 𝘭𝘢 𝘯𝘪𝘷𝘦𝘭 𝘯𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘶𝘯𝘤𝘵 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢𝘭 𝘴𝘪 𝘢𝘭 𝘧𝘢𝘤𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘢 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘶𝘯𝘦.”
Conform datelor transmise de antreprenor, lucrările de infrastructură și cele de suprastructură au fost finalizate în procent de 100%. De asemenea, lucrările de arhitectură – zidărie, tencuieli, tâmplărie, izolații, hidroizolații – au fost executate în proporție de 35%, iar instalația de curenți slabi a fost realizată în procent de 32%. Nu în ultimul rând, instalațiile sanitare interioare și exterioare, respectiv cele electrice au fost executate în proporție de 22%.
În paralel, responsabilii de proiect din cadrul forului administrativ județean lucrează la elaborarea documentațiilor pentru achiziționarea echipamentelor și dotărilor aferente investiției, inclusiv a ascensoarelor necesare.
Trebuie știut, în acest context, faptul că lucrările vizează, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp, atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje. Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.730 mp.
În valoare de 24.363.195 lei, proiectul european câștigat de Consiliul Județean Cluj a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
[ad_2]