8 variabile de antrenament pentru un antrenament eficient de forță și condiționare.

Mai jos sunt câteva dintre principalele variabile pe care le veți utiliza pentru noul vostru fizic tactic, potrivit din punct de vedere funcțional.
Fiecare zi de antrenament va include fiecare variabilă, dar una va fi punctul central pentru anumite zile.

FORTA: Veți lucra cu repetări scăzute pentru a dezvolta puterea brută. Repetările scăzute și mișcările cu mai multe articulații vor fi reglate cu atenție în ceea ce privește volumul de lucru.

HIPERTROFIE: Unele mișcări vor fi pentru o mărime bună a mușchilor de tip “old school “ . Creșterea dimensiunii fibrelor în secțiune transversală a mușchilor va ajuta la alte aspecte ale programului și va construi un fizic impresionant în același timp.

REZISTENTA MUSCULARA: Ca aspect adesea trecut cu vederea al performanței, rezistența musculară nu va servi doar ca un beneficiu funcțional, ci va ajuta și la pierderea de grăsime.

PUTERE: capacitatea de a muta greutatea sau propria greutate corporală rapid și în mod deliberat servește încă un alt aspect important al performanței.

REZISTENTA CARDIOVASCULARA: în cea mai mare parte, veți renunța la forma tradițională de exercițiu cardio la starea de echilibru de joasă intensitate (LISS) și veți adopta antrenamentul cu intervale de intensitate ridicată (HIIT). Mai eficient, mai intens.

VITEZA SI AGILITATE: creșterea capacității corpului de a accelera și de a initia anumite intervale de sprint va duce la pierderea de grăsime. Agilitatea vă va îmbunătăți capacitatea de a vă manipula greutatea corporală pentru a schimba direcția cu viteză și precizie. De asemenea, va servi ca un bun cardio.

PREREHAB (pre’recuperare): Aceasta va include încălziri dinamice și întindere și rulare cu rola de spumă. Amorsarea și pregătirea corpului pentru munca ce urmează este esențială nu numai pentru creșterea fluxului sanguin și a performanței, ci și pentru longevitate în ceea ce privește prevenirea rănilor si accidentarilor.

GAMA DE MISCARE SI INTINDERE: Aceasta va presupune nu numai o componentă de întindere la încheierea fiecărei sesiuni de antrenament, ci și aderarea la o gamă completă de mișcare a fiecărui exercițiu. Cu cât un mușchi se întinde mai mult si devenim mai flexibili, cu atât se va contracta mai mult si mai eficient si corect .

Autor:

https://www.instagram.com/spr_elite_by.bogdantopolescu

https://www.facebook.com/BogdanTopolescuAP

https://sprelite.com/

https://www.youtube.com/@SPRElite556

Previous post Incalzire în pardoseala: viitorul sistemelor de încălzire a locuinței
Next post Cadouri pentru Ziua Femeii. Azi despre bijuterii din argint