4 Cele mai bune practici SEO pentru micii antreprenori

Mica afacere este intr-o lupta constanta in peisajul economic actual. Ca antreprenor, nu doar ca te confrunti cu competiția altor mici afaceri, dar si cu corporații mari care au bugete de marketing mai mari și strategii mai sofisticate. Unele dintre avantajele tale consta in capacitatea de a fi agil și a inova, pentru a tine pasul cu schimbarile din industria ta. Pentru a rămâne competitiv, trebuie sa cunoști practicile cele mai bune de optimizare pentru motoarele de cautare (SEO) care te vor ajuta sa îți îmbunătățești vizibilitatea pe web și sa crești traficul pe site-ul tău, chiar dacă nu ai un buget extins. Iată patru dintre cele mai bune practici SEO pentru proprietarii de mici afaceri:

1. Creeaza si actualizeaza regulat blogul tau

Un blog este o modalitate excelenta pentru afacerea ta de a comunica cu clienții. Cu un efort și timp relativ mici, vei putea impartasi cunoștințe valoroase și sfaturi care vor ajuta la cresterea bazei tale de clienți și la generarea de profituri. Un blog actualizat în mod regulat poate oferi informații despre schimbari în industria ta, actualizari ale produselor sau serviciilor tale și testimoniale de la clienții mulțumiți.

Alin Manea menționeaza ca un blog este un mediu perfect pentru vocea afacerii tale, și sugereaza sa începi timpuriu, astfel încât sa poți stabili o rutina constanta de blogging și sa vezi rezultatele în timp. În ceea ce privește conținutul, concentreaza-te pe subiecte care vor fi valoroase pentru publicul tău țintă. Ce vor sau de ce au nevoie? Împarte cu ei. Acest lucru va ajuta la asigurarea unui flux constant de trafic și de potențiali clienți în viitor.

2. Foloseste cuvinte cheie în titlu, metadate si conținut

Cuvintele cheie sunt cuvintele care definesc afacerea ta. Acestea sunt ceea ce oamenii cauta atunci cand au nevoie de un produs sau serviciu ca al tău, și te ajuta sa te clasifici mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Folosește cuvinte cheie în tagurile titlului, tagurile metadatelor, anteturile de conținut, imaginile din postul de blog însuși, și orice alt loc unde este potrivit. Apeleaza la Alin Manea pentru servicii seo on-page.

Fă cercetare de cuvinte cheie pentru a afla ce cuvinte tastează publicul tău țintă în motoarele de căutare pentru a găsi produse sau servicii ca ale tale. Folosește instrumente ca Google AdWords Keyword Tool pentru a te ajuta sa generezi până la 500 de cuvinte cheie posibile pentru orice subiect pe care îl introduci. Ia în considerare aceste sfaturi:

 • Păstrați-vă conținutul relevant pentru cuvintele cheie pe care le obțineți
 • Concentrați-vă pe cuvinte cheie care au volum mare de căutare și competiție redusă
 • Folosiți cuvintele cheie în mod natural, dar nu le folosiți excesiv, astfel încât să nu sacrificați calitatea pentru cantitatea de cuvinte

3. Include linkuri către alte site-uri web și postări de pe site-ul tău

Interlinking este o strategie care te va ajuta sa îți construiești reputația ca expert în industria ta. Dacă menționezi sau faci referire la alta companie sau blog, include un link către acesta, astfel încât oamenii sa poată afla mai multe informații despre subiectul discutat. Construirea de linkuri este importantă pentru scopuri SEO și satisfacția clienților, deoarece faptul de a face clic pe linkuri ajuta clienții sa se simta ca și cum primesc informațiile de care au nevoie și doresc.

Includerea linkurilor autoritare este una dintre cele mai bune practici SEO care te va ajuta sa te clasifici mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare. Urmează aceste sfaturi:

 • Faceți legături doar către alte site-uri web sau postări de blog care sunt relevante, actualizate și de înaltă calitate
 • Faceți link înapoi la site-ul dvs. de la fiecare postare pe un nou blog, astfel încât oamenii să știe de unde provine informația

4. Optimizează imaginile pentru motoarele de căutare (taguri alt, subtitrări și nume de fișiere)

O alta practică esențială de SEO este optimizarea imaginilor site-ului web pentru motoarele de căutare. Numele de fișiere, tagurile alt (textul care se afișează dacă imaginea nu se poate încărca) și subtitrările imaginilor postării tale de blog ar trebui sa fie optimizate cu cuvinte cheie. Acest lucru ajuta la asigurarea faptului ca atunci când oamenii caută produse sau servicii în industria ta, vor găsi ale tale înainte pe o pagina SERP, deoarece le-ai ajutat prin includerea acestor detalii importante. Optimizarea imaginilor nu este dificilă, dar necesita un anumit timp și efort pentru a o face corect. Pentru a optimiza fișierele de imagini ale postării tale de blog:

 • Verificați numele de fișier al fiecăruia – acesta ar trebui să fie relevant pentru ceea ce scrieți
 • Găsiți un tag alt pentru fiecare imagine – acestea sunt importante deoarece permit persoanelor cu cititoare de ecran să știe despre ce sunt imaginile
 • Scrieți o subtitrare pentru fiecare imagine – acesta este textul care va fi afișat atunci când cineva trece cu mouse-ul peste sau atinge o imagine în postarea dvs. de blog

5. Implementează corect strategia ta de SEO

Aceste patru cele mai bune practici SEO vor ajuta afacerea ta mica sa se clasifice mai sus în paginile de rezultate ale motoarelor de căutare. De asemenea, vor îmbunătăți satisfacția clienților și vor construi încredere pentru tine ca expert în industrie, ceea ce înseamnă mai mulți potențiali clienți. Începe să le implementezi astăzi.

SEO nu este o soluție rapidă, dar cu timpul, efortul și perseverența, veți vedea rezultate.

 1. Creeaza si actualizeaza regulat blogul tau
 2. Foloseste cuvinte cheie în titlu, metadate si conținut
 3. Include linkuri către alte site-uri web și postări de pe site-ul tău
 4. Optimizează imaginile pentru motoarele de căutare
 5. Implementează corect strategia ta de SEO, poti apela la Alin Manea – Consultant SEO Bucuresti

În concluzie, implementarea acestor practici SEO în strategia ta de marketing poate duce la un trafic mai mare pe site-ul tău, o vizibilitate mai mare în motoarele de căutare și, în final, la mai mulți clienți pentru afacerea ta. Începe să folosești aceste practici astăzi și fii gata să vezi rezultatele.

Previous post Procesul de repatriere a decedatilor: Ghid complet pentru familiile indurerate
Next post Tu știi cum erau primele știri din istoria omenirii?