Cum pot fi soferii avertizati cu privire la lucrarile efectuate la nivelul carosabilului

Pentru orice societate, calitatea infrastructurii rutiere trebuie sa fie mereu imbunatatita sau macar pastrata la un nivel suficient de bun pentru a fi utilizata in functie de nevoi. Aceasta are un rol deosebit de important, deoarece ajuta persoanele sa se deplaseze cu ajutorul autovehiculelor pe care le detin, ajungand mai usor dintr-un loc in altul. Doar o infrastructura de top permite transportul persoanelor si al produselor in cele mai bune conditii.

Pentru ca infrastructura sa fie la nivel bun, este deseori necesara interventia cu lucrari de intretinere, amenajare sau reparatie. Fiecare operatiune de acest fel trebuie sa fie semnalizata, pentru ca soferii sa evite accidentele. Este protejata sanatatea soferilor, dar si cea a lucratorilor care se ocupa de fiecare proiect de reparatii. Iata la ce solutii se poate apela.

Cum se pot semnaliza lucrarile de pe carosabil

Bariere modulare si lampi de semnalizare

Barierele modulare sunt produse din materiale plastice rezistente, au picior de sustinere si garanteaza o vizibilitate optima, gratie culorilor alb si rosu in care sunt vopsite. Ele pot fi observate usor si pe timp de noapte si sunt rezistente la actiunea factorilor de mediu.

Utilizarea semnalizarii luminoase, cu ajutorul unor lampi speciale, este o metoda deosebit de eficienta pentru avertizarea soferilor cu privire la existenta lucrarilor de constructie sau renovare la nivelul carosabilului. Pot fi folosite, pe langa lampile cu lumina intermitenta, si semafoare temporare. 

Semnalizarea luminoasa, cu ajutorul lampilor speciale, se foloseste si la indicarea restrictiilor de viteza si a necesitatii de a schimba directia de mers. Avantajul acestei forme de semnalizare este reprezentat de capacitatea ei de a atrage atentia, indiferent de nivelul de vizibilitate din trafic si indiferent daca soferii au sau nu farurile pornite, chiar si pe timp de noapte. 

Balize rutiere

Balizele rutiere sunt semnalizatoare rutiere de specialitate, produse din materiale plastice si dotate si cu ranforsari interioare, din material metalic. Acestea ofera o excelenta alternativa de semnalizare a lucrarilor efectuate la nivelul carosabilului. Un avantaj major al unei balize consta in diversitate, din punct de vedere al dimensiunilor. Aceste semnalizatoare pot fi foarte usor adaptate lucrarilor de amploare distincte.

Daca esti in situatia de a fi responsabil cu privire la organizarea unor lucrari de infrastructura stradala, poti sa delimitezi zonele in care acestea se desfasoara cu ajutorul balizelor de dimensiuni precum: 30 x 13 cm (inaltime x latime – varianta mini), 100 x 25 cm (inaltime x latime) sau 80 x 20 cm (inaltime x latime).

Balizele rutiere au si avantajul de a fi dotate cu banda reflectorizanta din clasa I si vopsite in culori precum alb, rosu, portocaliu sau galben. Acestea garanteaza vizibilitatea de la distante ridicate, inclusiv pe parcursul orelor de noapte, cand banda se reflecta sub actiunea luminii farurilor masinilor.

Daca alegerea ta este aceea de a utiliza balize rutiere cu caracter ergonomic, care sa delimiteze in mod vizibil de la distante mari fiecare lucrare, dar si sa poata fi deplasate cu usurinta, acceseaza site-ul VESTA si alege balize la pret excelent. Tot acolo poti sa gasesti si alte variante de semnalizatoare performante care sa securizeze orice proiect de amenajare a infrastructurii stradale.

Previous post Invata cum sa alegi un sampon pentru psoriazis potrivit nevoilor tale!
Next post Optimizați-vă spațiul de lucru cu Bancul de lucru modulat pentru atelier de la Toolsboxservices.ro