Cum pregatim imunitatea copiilor pentru sezonul de primavara

Iarna este pe terminate si se pregateste sa fie inlocuita de anotimpul in care natura se trezeste din nou la viata. Ne vom bucura din nou de zile insorite, de caldura placuta si de peisajul fabulos al copacilor inverziti si al pomilor infloriti. Insa, pentru a parcurge acest sezon fara probleme de sanatate, si imunitatea copiilor are nevoie de sustinere. Iata cateva sfaturi ale pediatrilor despre cum poti sa il pregatesti pe micutul tau pentru noul sezon:

Desigur, primul lucru la care ne gandim atunci cand vine vorba despre imunitate este alimentatia. Pe masura ce apar trufandalele de primavara, este recomandabil sa le introduci cat mai repede in meniul copilului tau. Aportul lor de vitamine si de minerale este esential pentru sustinerea sistemului imunitar. Fructele si legumele proaspete nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din casa, iar cei mici vor invata sa le iubeasca luand exemplu de la parinti, asadar trebuie sa te asiguri ca intreaga familie se bucura de beneficiile lor in mod constant. In magazinele cora, te asteptam cu fructe si legume de sezon, din care le poti alege pe cele preferate de familia ta.

Este bine sa tii cont si de faptul ca zaharul, in special cel rafinat, dauneaza sistemului imunitar. Ar trebui sa mentii intotdeauna cantitatea de  zahar din alimentatia copilului la un nivel minim, iar in perioadele cu risc ridicat de imbolnavire, este o idee buna sa lipseasca cu totul din meniul celui mic.

Un alt lucru important este felul in care ne imbracam copiii. Sfatul medicilor pediatri este sa tii cont de conditiile meteo concrete, nu neaparat de data din calendar. De exemplu, daca la mijlocul lunii martie vom avea in termometre mai mult de 20 de grade, nu este indicat sa insisti cu hainele groase sau cu caciula pe capul copilului. Confortul termic este unul dintre factorii care contribuie la sanatatea noastra, asadar evita supraincalzirea copilului si lasa-l sa se bucure de vremea frumoasa si de cat mai multa libertate de miscare.

Somnul este un alt factor care influenteaza functionarea sistemului imunitar. Asigura-te ca micutul tau doarme suficient in raport cu necesitatile varstei sale si, daca este necesar, fa schimbarile care se impun in rutina sa zilnica pentru a se odihni suficient.

Previous post Tehnologia joacă un rol crucial în viața noastră de zi cu zi
Next post Trucuri prin care poti face spalatul pe dinti al copilului mai distractiv