Eleva de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploiesti, PREMIUL I cu o fotografie cu mesaj ANTI-DROG la un concurs national

[ad_1]

O imagine cât o mie de cuvinte!

Aceasta este fotografia care a obținut, MERITAT, Locul l în cadrul CONCURSULUI NAȚIONAL ,,MESAJUL MEU ANTIDROG”- ediția 2022, organizat de AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG.

Prin intermediul acestui eveniment, elevii și-au putut exprima, într-o formă de comunicare originală, artistic, chiar, opiniile, sentimentele, în legătură cu acest flagel, fatal, de prea mai multe ori… fatal- consumul de droguri.

Lucrarea premiată, cu vădit mesaj, aparține elevei Francesca Chirobocea, de la clasa a Xl-a F, coordonată de prof. Anca Laptuca.

Felicitări și rezultate de excepție in continuare!

Imoplicarea tinerilor, în special a liceenilor, a studenșilor, în asemenea acțiuni este extrem de benefică și merită extinsă.

Tebuie știut, în contextual acesta, că un recent raport European privind drogurile în UE, ce a fost dat publicităţii de Agenţia Naţională Antidrog arată că, la noi în ţară, consumul de stupefiante aproape s-a dublat. Experţii în adicţii atrag atenţia că şi aşa, numărul este subraportat şi că aproape nu mai există formă de socializare la tineri fără consum de droguri. Asta în timp ce marijuana nu mai este la modă şi se trece la stupefiante mai tari.

Peste 20% dintre tinerii români au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis, arată cel mai recent sondaj realizat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA). Consumatori există pentru cocaină, ciuperci halucinogene şi chiar „drogul-violului” Acelaşi raport mai arată că faţă de 2019, consumul de droguri aproape s-a dublat, iar experţii avansează cifre şi mai îngrijorătoare în această privinţă, atrăgând atenţia că este subraportat numărul consumatorilor.

Un studiu ANA din vara acestui an şi-a propus să exploreze această problematică în rândul populaţiei tinere din România, cu vârsta cuprinsă între 15-34 de ani, care frecventează „mediile recreaţionale”, adică care merg la festivaluri, concerte, cluburi etc. Colectarea datelor a avut loc în perioada septembrie-noiembrie 2021, iar analiza şi interpretarea acestora s-au realizat în anul 2022. Colectarea datelor s-a realizat „face to face” prin completarea unui chestionar în rândul participanţilor la festivaluri, dar şi prin auto-completarea chestionarului postat în mediul online. În total, la întrebări au răspuns peste 2.100 de tineri.

Din sondaj, specialiştii ANA au aflat că 20,3% dintre tinerii de la noi au consumat cel puţin o dată în viaţă canabis. În plus, 12% declară că în ultimul an şi-au administrat cel puţin un drog ilegal, peste 11% că au consumat marijuana, aproape 3% Ecstasy şi peste 2% cocaină. Într-un procent mai mic, de sub 1%, se consumă şi GHB, adică „drogul-violului”.

Articolul Eleva de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploiesti, PREMIUL I cu o fotografie cu mesaj ANTI-DROG la un concurs national a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Previous post Lacul lebedelor, intr-o noua montare pe scena Operei Nationale Bucuresti
Next post Campanie-maraton de donare de sange, la Consiliul Judetean Timis